30 Aralık 2017 Cumartesi

WordPress Yazar Eklentisi Ekleme.

Wordpress Yazar Eklentisi İçerik yönetme sistemleri arasında şu anda dünya üzerinde en çok kullanılanlar arasında yer alan Wordpress geniş eklenti seçenekleri ile de genellikle site yöneticileri tarafından tercih ediliyor.


Ancak bu eklentilerin seçilmesi, yüklenmesi veya kullanılması gibi işlemlerde kullanıcılar bazı sorunlar yaşayabiliyor. Biz de bugünkü yazımızda bu sorunu yaşayan kullanıcıların dertlerine deva olmak istedik.
Öncelikle sitenize eklemek istediğiniz eklentiyi indirmeniz gerekiyor. Bunun için de WordPress‘in sizler için ayırdığı eklentiler sayfasına ulaşmanız gerekiyor. Buradan sayfaya ulaşabilirsiniz. Bu sayfadan sitenize eklemek istediğiniz eklentinin adını arayacaksınız. Bunun ardından da indirecek ve sitenize yükleyeceksiniz. Karşınıza aşağıdaki gibi bir arama motorunun yer aldığı bir sayfa açılacak.
Wordpress-eklenti-arama_1
Bu arama motorundan sitenize eklemek istediğiniz her eklentiyi arayabilirsiniz. Biz de yazar eklentisi olarak WP About Author isimli eklentiyi önerebiliriz ancak aynı işlevi gören pek çok eklenti de bulunuyor.
wp-about-author
Siz de kendi tercihinizi bu arama motoru aracılığı ile bulup indirdikten sonra WordPresskontrol panelinizde eklentiler bölümüne tıklayınız. Bunun ardından sırası ile Yeni ekleYükleSeç adımlarını takip etmeniz gerekiyor. Karşınıza gelen ekrandan eklentinizi bulup seçerek yükleme işlemini başlatabilirsiniz. Bütün bunların ardından artık sizin de bir WordPress Yazar Eklenti’niz olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder